NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Mazanec Základní recept na velikonoční mazanec
Základní recept na velikonoční mazanec
Základní recept na velikonoční mazanec
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jana Pacnerová Jana Pacnerová    ·   29.3.2024

Základní recept na velikonoční mazanec

Velikonoce se nesmí obejít bez kynutého mazance. Já vrch sypu ještě mandlovými lupínky. Autor: Jana P.

95 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hladká mouka
100 g
krystalový cukr
1 kostka
droždí
2 ks
vejce
špetka
sůl
1 bal.
vanilkový cukr
50 g
sádlo
50 g
máslo
dle potřeby
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si připravíme kvásek - 100 ml mléka ohřejeme přidáme kostku kvasnic a dvě lžíce cukru. Necháme vzejít.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky přidáme vzešlý kvásek vypracujeme těsto nelepivé. Necháme vykynout. S mlékem opatrně, přidáváme postupně.
  3. Vypracujeme mazance a opět necháme vykynout.
  4. Vykynuté mazance potřeme rozšlehaným vejcem posypeme mandličkami a pečeme na 160° cca 25-35 min - sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář