NejRecept.cz Část dne Oběd Halušky s uzeným a zelím
Halušky s uzeným a zelím
Recept Halušky s uzeným a zelím
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
jitule    ·   2.5.2015

Halušky s uzeným a zelím

Klasika. Halušky se zelím a uzeným masem. Dobrou chuť! Autor: jitule

Suroviny

Budeme potřebovat:

350 g
hladká mouka
200 g
uzeného masa
6 ks
brambor
1-2 ks
vejce
2 sáčky
zelí
2 ks
cibule
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory nastrouháme na jemno, osolíme, přidáme 1-2 ks vejce a hladkou mouku, vše zamícháme a vypracujeme řidší těsto (nesmí téct).
  2. Z těsta pomocí lžičky vykrajujeme malé halušky, které hodíme do mírně osolené vařicí vody a vaříme cca 5 minut, záleží na velikosti halušek.
  3. Halušky vytahujeme pomocí cedníku a důkladně okapané je uchováváme v teple.
  4. Teplé halušky promícháme s podušeným zelím a jednotlivé porce sypeme připraveným uzeným masem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář