NejRecept.cz Přílohy Rýže Na sladko Rýžový nákyp se švestkami
Rýžový nákyp se švestkami
Recept Rýžový nákyp se švestkami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   11.4.2015

Rýžový nákyp se švestkami

Sladké hlavní jídlo. Mléčná rýže, moučkový cukr, vajíčka, kompot podle chuti a sladká dobrota je na světě. Mňamka!

Suroviny

Potřebujeme:

350 g
kulatá rýže
1 l
mléka
špetka
soli
100 g
másla
150 g
moučkového cukru
3 ks
vejce
máslo na vymazání plechu
strouhanka na vysypání plechu
švestkový kompot nebo ovoce podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Umytou rýži zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a uvaříme do poloměkka.
  2. Po vychladnutí si z másla, žloutků a cukru vyšleháme pěnu, kterou přidáme k rýži a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
  3. Polovinu masy dáme do malého pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou, naskládáme švestky a zakryjeme druhou polovinou. Upečeme v troubě vyhřáté na cca 180 stupňů.
  4. Podáváme ozdobené švestkami a polité švestkovou šťávou. Výborný je i za studena jako dezert. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář