NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Bramborový salát a Cordon bleu
Bramborový salát a Cordon bleu
Recept Bramborový salát a Cordon bleu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   8.4.2015

Bramborový salát a Cordon bleu

Klasický smažené masíčko v trojobalu a uvnitř šunka a sýr. Jako přílohu můžete zvolit bramborový salát nebo vařené brambory. Dobrou chuť!

Suroviny

Budeme potřebovat:

4 ks
telecí řízky (lze nahradit kuřecím nebo vepřovým)
4 plátky
tvrdého sýra (gouda, ementál, eidam)
4 plátky
šunky
2 ks
vejce
mletá červená paprika
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
pepř
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Plátky telecích řízků naklepeme, poprášíme mletou paprikou, osolíme a nakonec opepříme.
  2. Na maso poklademe vždy plátek šunky a plátek tvrdého sýra. Obložené telecí přeložíme a zajistíme po stranách párátky, nebo můžeme okraje mírně naklepat a tak je spojit. Řízky po obou stranách obalíme v mouce, v mírně osoleném, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
  3. Na rozpáleném oleji smažíme pozvolna, po každé straně asi 8 minut, nebo kapsy můžeme raději usmažit přímo ve fritéze. Příloha - bramborový salát nebo varené brambory.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář