NejRecept.cz Maso Hovězí maso Burgundské hovězí
Burgundské hovězí
Recept Burgundské hovězí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   8.4.2015

Burgundské hovězí

Už jen při pohledu na toto masíčko musíte být hladoví. Hovězí maso, žampiony, slanina a omáčka z červeného vína. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

cca 500 g
hovězího masa
1 lžíce
rajského protlaku (vrchovatá)
4 ks
žampiony
1/2 l
červeného víne
1 ks
mrkev
3 stroužky
česneku
1 lžíce
sádla
100 g
slaniny
mouka na zahuštění
hovězí vývar
sůl a pepř
majoránka
chilli
cibule
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na sádle orestujeme kusy masa. Pokud se nevejdou všechny do pánve, opékejte je na dvakrát, aby se nedusily.
  2. Pak maso vyjměme a přidáme slaninu. Orestujeme, vyjmeme k masu a vložíme nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
  3. Restujeme do zlatavé barvy a přidáme česnek a maso se slaninou. Zahustíme moukou, přidáme protlak a zalijeme vínem a vývarem natolik, aby maso bylo zakryté. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby asi na 2 hodinky.
  4. Ke konci si na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm žampiony. Kastrol nebo pánev na čem jsme vařili, tak dáme na plotnu a provaříme se žampiony. Nakonec dochutíme majoránkou a chilli. Podáváme s chlebem. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář