NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Famózní nepečené ovocné řezy
Famózní nepečené ovocné řezy
Recept Famózní nepečené ovocné řezy
NejLucka NejLucka    ·   31.10.2014

Famózní nepečené ovocné řezy

Nepečené lahodné řezy jsou rychlé na přípravu. Žádné pečení, takže se nemusíte ničeho bát.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

250 g
máslových sušenek (BB sušenky)
5-6
banánů
1 litr
mléka
2 bal.
čokoládové pudinky
2 bal.
vanilkové pudinky
250 g
jemného tvarohu
8 lžic
krystalového cukru
2 bal.
vanilkového cukru
500 ml
šlehačky (smetany ke šlehání 30-33%)
2 lžíce
moučkového cukru
1 kelímek
zakysané smetany
skořice na posypání
dětské kulaté piškoty
mandarinkový kompot
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na menší plech si naskládáme BB sušenky, navrch dáme rozpůlené banány a zalijeme jen mírně vychladlým čokoládovým pudinkem. Puding - 1/2 litru mléka si rozdělíme na 2 části, jednu vylijeme do hrnce, přidáme 4 lžíce krystalového cukru a přivedeme do varu. Mezitím si v druhé části mléka rozmícháme 2 čokoládové pudinky, za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka a mícháme do zhoustnutí.
  2. Na pudink znovu poklademe vrstvu sušenek, pokapeme je šťávou z mandarinkového kompotu a na vlhké keksy poklademe scezené mandarinky.
  3. Připravíme si druhou nádivku. Uvaříme si vanilkový pudink s 1/2 litru mléka, 2 vanilkových pudinků, 4 lžic krystalového cukru a 2 vanilkových cukrů. Postup je stejný jako při čokoládovém pudinku. Necháme vychladnout, přikryjeme ho buď potravinářskou fólií, aby se nevytvořila slupka (chladne pomaleji) nebo jej často promícháváme. Do vychladlého pudinku vmícháváme tvaroh.
  4. Vanilkovo-tvarohovou směs rovnoměrně rozetřeme na mandarinky.
  5. Šlehačku vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru, do tuhé šlehačky přidáme zakysanou smetanu a krátce spojíme mixérem.
  6. Pokračujeme ve vrstvení. Na vanilkovo-tvarohovou náplň poklademe piškoty a pokapeme zbylou šťávou z mandarinek. Na to stejnoměrně natřeme připravenou šlehačku.
  7. Posypeme skořicí, případně kakaem, grankem nebo strouhanou čokoládou.
  8. Koláček dáme odpočívat na vrchní poličku do lednice minimálně na 6 hodin (nejlépe přes noc). Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Stephankaaa    ·   11.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, mooooc prosím, zda nenapíšete rozměr plechu, na který jste pokladala? Dle fotky se mi zda menší nez ten, co mam já. Tak zda mam koupit vice ingredienci. Mockrát děkuji :)

NejLucka NejLucka    ·   17.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

Bohužel nemáme rozměry plechu, ale sušenky jsou v počtu 5 ks x 6 ks.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář