NejRecept.cz Část dne Oběd Irský pastýřský koláč
Irský pastýřský koláč
Recept Irský pastýřský koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   23.3.2015

Irský pastýřský koláč

Ideální kombinace bramborové kaše, sýra, vajíček a masa. Hotová delikatesa. Dobrou chuť! Autor: Gaštanka

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
mleté maso
3 ks
cibule
3 ks
středně velká mrkev
5 lžic
hrách
5 stroužků
česnek
3 lžíce
rajčatové pyré nebo protlak
olivový olej
pepř
sůl

Bramborová kaše:

5 ks
středně velké brambory
150 ml
mléka
2 lžíce
smetana
2 lžíce
máslo
sůl
pepř

Dále budeme potřebovat:

150 g
tvrdý sýr
4 ks
vejce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory očistíme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Ve druhém hrnci uvaříme vajíčka natvrdo a ve třetím hrnci uvaříme mrkev.
  2. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, kterou jsme nakrájeli na drobno, přidáme mleté maso a smažíme, dokud nemáme maso hotové. Přidáme hrách, uvařenou mrkev a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme rajčatové pyré a vše spolu spojíme. Odstraníme z tepla.
  3. Bramborová kaše: Brambory přecedíme, přidáme mléko, smetanu, sůl, pepř, máslo a zpracujeme hladkou kaši.
  4. Připravíme si zapékací mísu. Na dno zapékací mísy navrstvíme tenkou vrstvu bramborové kaše, pak masovou směs a následně bramborovou kaši. Na vrch poklademe rozkrojené natvrdo uvařená vejce, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme petrželkou a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Dobrou chuť! 
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář