NejRecept.cz Maso Mleté maso Karbanátky Pečený karbanátek plněný vajíčkem
Pečený karbanátek plněný vajíčkem
Recept Pečený karbanátek plněný vajíčkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   23.3.2015

Pečený karbanátek plněný vajíčkem

Skvělá pochoutka. Pečený karbanátek plněný vajíčkem. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši, zeleninový salát nebo rýži. Dobrou chuť!

Suroviny

Potřebujeme:

1 kg
vepřová plec
2 ks
cibule
2 ks
houska nebo suchary
1/2 lžičky
pepř mletý
3 ks
vejce
100 g
strouhanka
1 lžíce
majoránka
8 stroužků
česneku
1 lžíce
vegeta
1 lžička
červená paprika mletá
1 dcl
mléko na namáčení housek
6 ks
uvařených vajec
hladká mouka na obalení
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso, cibuli, česnek pomeleme, přidáme nařezané a v mléce namočené housky a ostatní ingredience. Vše dobře promícháme nejlépe rukou.
  2. Na podložce si navrstvíme polovinu hmoty do menšího obdélnika naskládáme vajíčka, zakryjeme druhou polovinou hmoty, vyformujeme do válce, kolem kterého nasypeme hladkou mouku a opatrně fašírku v té mouce vyválíme a přeneseme do dobře vymazaného pekáče.
  3. Kolem nalijeme tak 3- 4 dcl vody nebo vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme při 180 stupních tak cca 1 hodinu.
  4. Po hodině odkryjeme a dáme zapéct. Po zapečení sekanou vyjmeme a do výpeku přilijeme vodu nebo vývar, provaříme a jemně zahustíme moukou nebo solamylem.
  5. Podáváme s bramborovou kaší a poléváme vzniklou omáčkou. Dobrou chuť!

    *TIP: Karbanátky můžeme podávat i různými zahuštěné omáčky, nebo na studeno se šalátem.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář