NejRecept.cz Dezerty Bábovky Skřítkova bábovka bez vajíčka politá čokoládou
Skřítkova bábovka bez vajíčka politá čokoládou
Recept Skřítkova bábovka bez vajíčka politá čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   4.10.2019

Skřítkova bábovka bez vajíčka politá čokoládou

Kouzlo této bábovky spočívá v surovinách, ze kterých připravíte tu nejlepší bábovku i bez použití vajíčka. I přesto je bábovka jemná a měkká jako pavučinka. Vyzkoušejte :) Autor: Triniti

25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Světlá část:

235 ml
horká voda
120 g
kr. cukr
špetka
sůl
1 bal.
vanilkový cukr
200 g
hladká mouka
75 ml
olej nebo rozpuštěné máslo
1 lžička
prášku do pečiva

Tmavá část:

180 g
hladká mouka
20 g
kakao
120 g
kr. cukr
235 ml
horká voda
1 lžička
prášku do pečiva
špetka
sůl
1 bal.
vanilkový cukr
75 ml
olej nebo rozpuštěné máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si bábovkovou formu, kterou pořádně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Odložíme bokem a pustíme se do přípravy těsta.
  2. Při přípravě tmavého i světlého těsta postupujeme stejně. Smícháme všechny suché suroviny a pořádně zamícháme. Přidáme je k tekutým surovinách a vymícháme hladké těstíčko, které střídavě vrstvíme do připravené bábovkové formy.
  3. Přípravenou bábovku vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 175 stupňů asi 45 minut - zkusíme test špejlí, zda je bábovka upečená. Píchneme do středu a pokud je špejle suchá, bábovka je hotová. Pokud na špejle zůstalo mokré těsto, bábovku pečeme dále.
  4. Po upečení vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou nebo posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář