NejRecept.cz Dezerty Koláče Broskvový koláč se šlehačkou
Broskvový koláč se šlehačkou
Recept Broskvový koláč se šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   16.3.2015

Broskvový koláč se šlehačkou

Výborný osvěžující zákusek. Na vrchu lahodná šlehačka a nastrouhaná čokoláda. Mňamka! Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

3 ks
vejce
2 lžíce
polohrubá mouka
1 lžíce
bramborový škrob
3 lžíce
kr. cukr
1 lžička
prášek do pečiva

Broskvová nádivka:

1 konzerva
broskve
1 bal.
broskvové želé
100 g
máslo
1 bal.
vanilkový pudink
2 lžíce
moučkový cukr

Vrch:

200 ml
smetana ke šlehání
1 lžíce
moučkový cukr
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny. Postupně přidáme mouku smíchanou se škrobem a práškem do pečiva. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili papírem. Plech o velikosti 15 x 25 cm. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 25 minut.
  2. Broskve slijeme a nakrájíme na kostičky. 1/2 nálevu smícháme s pudinkovým práškem a cukrem. Druhou polovinu přivedeme do varu, přidáme máslo, želé a mícháním ho rozpustíme. Přidáme nakrájené broskve a krátce je povaříme. Následně přidáme rozmíchaný pudinkový prášek a vaříme do zhoustnutí. Pokud máme hmotu příliš tuhou, přidáme trochu vody. Ještě teplou hmotu nalijeme na vychladlé těsto a necháme ztuhnout.
  3. Na vrch navrstvíme vyšlehanou šlehačku a posypeme celý povrch strouhanou čokoládou. Odložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář