NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Švýcarská roláda z těsta jemného jako pavučinka
Švýcarská roláda z těsta jemného jako pavučinka
Recept Švýcarská roláda z těsta jemného jako pavučinka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   3.9.2019

Švýcarská roláda z těsta jemného jako pavučinka

Jednoduchý recept na fantastickou roládu s lahodným krémem. Těsto jemné jako pavučinka, nadýchaný krém ze smetany a čokolády. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
80 g
kr. cukr
80 g
hladká mouka
1 lžička
vanilková esence
40 ml
olej
40 ml
voda
1 lžička
mletá skořice
30 g
kakao
1 ČL
prášek do pečiva

Krém:

60 g
čokoláda
250 ml
smetana ke šlehání
70 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny a odložíme bokem. Žloutky krátce našleháme do pěny, přidáme vanilkovou esenci, přidáme vodu a olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a skořicí. Na závěr už jen vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech, na který jsme položili pečící papír, pěkně rozetřeme a upečeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 10 minut. Po upečení stáhneme papír a s novým papírem srolujeme. Necháme vychladnout.
  3. Čokoládu s asi 4 lžícemi smetany ohřejeme v mikrovlnce a necháme vychladnout. Po vychladnutí ji přimícháme do vyšlehané šlehačky s cukrem a spojíme.
  4. Naneseme na těsto a srolujeme. Odložíme do lednice ztuhnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář