NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pečená krkovička na leču
Pečená krkovička na leču
Recept Pečená krkovička na leču
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   23.8.2019

Pečená krkovička na leču

Pořádná dávka chutného masíčka. Použila jsem i domácí lečo. Určitě vyzkoušejte v neděli, Vaši doma si pochutnají. Jako přílohu jsem zvolila klasické vařené brambory s petrželkou.

45 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
plátky vepřové krkovičky
2 ks
cibule
1 sklenice
naloženého zeleninového leča
2 lžíce
plnotučné hořčice
sádlo nebo máslo
pepř, sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Zapékací misku vytřeme sádlem nebo máslem, poklademe na silnější plátky pokrájenými kolečky cibule.
  2. Na cibule rozložíme skleničku nakládaného leča.
  3. Plátky krkovice osolíme, okořeníme pepřem, nakonec z jedné strany potřeme hořčicí, tou nepotřenou je poklademe do zapékací misky na cibuli a lečo.
  4. Zaklopíme nebo přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 1 hodinu.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář