NejRecept.cz Přílohy Brambory Zapečené brambory Veršované brambory z jednoho pekáčku, které jsou chutnější než klasické francouzské brambory.
Veršované brambory z jednoho pekáčku, které jsou chutnější než klasické francouzské brambory.
Recept Veršované brambory z jednoho pekáčku, které jsou chutnější než klasické francouzské brambory.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   13.4.2023

Veršované brambory z jednoho pekáčku, které jsou chutnější než klasické francouzské brambory.

Perfektní nápad na chutný oběd nebo pokud jste nestihli připravit oběd, tak to můžete podávat i jako večeři. Použijeme všechny chutné suroviny jako brambory, maso, sýr, smetanu, česnek a vznikne z toho jídlo z jednoho pekáčku. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
brambory
500 g
mleté ​​maso (nebo tofu)
200 g
tvrdý sýr
2 ks
vejce
2 ks
starší rohlíky
trochu
mléko
1 kelímek
sladká smetana na vaření
sůl, pepř
česnek
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, vajíčka, na kostičky nakrájené rohlíky, které jsme na 20 minut namočili do trochy mléka, aby změkly a promícháme.
  2. Brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Polovinu pěkně naskládáme na dno vymazané formy, posypeme solí, pepřem, sušeným česnekem (nebo potřeme čerstvě prolisovaným) a zalijeme polovinou sladké smetany.
  3. Navrstvíme masovou směs a na maso ještě navstvíme trochu strouhaného sýra. Poklademe zbytek brambor, znovu osolíme a opepříme, potřeme nebo posypeme česnekem a vrch opět posypeme strouhaným sýrem.
  4. Zalijeme zbylou smetanou a dáme zapéct do trouby na 160 stupňů. Pečeme asi hodinu, dokud vrch není pěkně zlatavý.

Chcete-li vegetariánskou verzi, můžete místo masa použít tofu nebo různé vegetariánské salámy a karbanátky.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář