NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Famózní zaječí dort
Famózní zaječí dort
Recept Famózní zaječí dort
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Martina1978    ·   14.3.2015

Famózní zaječí dort

Mrkvový dort s tvarohovou náplní. V pozadí cítit chuť pomerančové kůry. Kdo by byl řekl, že mrkev v tomto dortu ani necítit ?! Výborná pochoutka!

Suroviny

Těsto:

150 g
mrkve
1 ks
zelené jablko
50 g
nasekaných vlašských ořechů
50 g
hnědého cukru
2
vejce
vanilka
nastrouhaná kůra z jednoho velkého pomeranče
2 lžíce
celozrnné mouky
1 lžička
prášku do pečiva

Náplň:

1 ks
vejce
90 g
moučkového cukru
kůra z jednoho pomeranče
400 g
čerstvého sýra nebo tvarohu
1 balení
želatiny v prášku
4 lžíce
pomerančového džusu

Na ozdobení:

smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Mrkev a jablko nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme nasekané vlašské ořechy a dobře promícháme. Vejce vyšleháme s hnědým cukrem do pěny, přidáme vanilku, pomerančovou kůru a smícháme s první směsí. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
    Takto připravené těsto vylijeme do dortové formy, kterou si vyložíme papírem. Pečeme při 180 stupňů něco více než půl hodinu. Upečené a vychladlé těsto rozkrojíme na dvě poloviny.
  2. Náplň:
    Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme pomerančovou kůru a postupně přidáváme sýr nebo tvaroh. Želatinu v prášku zalijeme džusem, necháme chvíli nabobtnat. Pak ji dáme na oheň a chvíli ohřejeme, aby se želatina rozpustila, nesmí se vařit! Pomalu přidáváme k sýrové směsi a promícháme.
  3. Na dno dortové formy uložíme polovinu upečeného těsta, natřeme nádivku a přiložíme druhou polovinou těsta. Mírně přitlačíme a necháme vychladnout. Ozdobíme podle fantazie, nejlépe vyšlehanou šlehačkou.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář