NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohové šátečky bez kynutí
Tvarohové šátečky bez kynutí
Recept Tvarohové šátečky bez kynutí
Danula Vašíčková    ·   5.7.2019

Tvarohové šátečky bez kynutí

V týdnu už jsem se v práci, jako ostatně každé léto, opět dusila ve vlastní šťávě, takže na pečení prostě nebyla chuť a upřímně řečeno ani síla. Ale dneska už se mnou zase šili všichni čerti. Autor: Danka

45 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

100 ml
vlažného mléka
1 kostka
čerstvého droždí (42g)
3 lžíce
krystalu
250 g
změklého másla
2 ks
větší vejce
500 g
hladké mouky
1 bal.
prášek do pečiva
1/2 lžičky
soli
vejce na potření

Náplň:

500 g
měkkého tvarohu (použila jsem tučný od Madety)
1 ks
žloutek
1 bal.
vanilkový cukr
dle chuti
moučkový cukr
2 lžice
rumu
hrst
rozinek

Drobenka:

6 lžic
polohrubé mouky
6 lžic
moučkového cukru
30 g
změklého másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžíci krystalu a 1 lžíci hladké mouky, důkladně rozmícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. V míse vyšleháme máslo se zbylými 2 lžícemi cukru a vejci, přilijeme vzešlý kvásek a přidáme mouku se solí a práškem do pečiva. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které ihned bez dalšího kynutí rozdělíme na dvě části, aby se nám lépe vyvalovalo, vyválíme asi na sílu, 0,5cm, rozkrájíme na čtverce, naplníme, protilehlé cípky potřeme rozšlehaným vejcem a dobře spojíme. Šátečky klademe na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem, posypeme drobenkou a pečeme asi 20-25 minut na 180 stupňů. Z tohoto množství jsem upekla 18 větších šátečků (1 a 1/2 plechu), ale záleží na velikosti.
  3. Ještě horké zastříknu rumem, aby pěkně voněly.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář