NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Višňová bublanina s kousky čokolády
Višňová bublanina s kousky čokolády
Recept Višňová bublanina s kousky čokolády
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   1.7.2019

Višňová bublanina s kousky čokolády

Višně a čokoláda je vynikající kombinace :) višně právě dozrávají tak proč si nepřipravit vynikající sladký dezert :) Vyzkoušejte tuto fantastickou, jemnou a nadýchanou bublaninu s kousky čokolády :) Autor: Blažena

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
250 g
kr. cukr
350 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
100 ml
olej
100 ml
vlažná voda
1,5 PL
holandské kakao

Dále:

50 g
čokoláda na vaření
višně
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto: bílky vyšleháme se špetkou soli na hustou pěnu, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, střídavě, olej, vodu a vařečkou prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Plech s vyššími okraji, rozměr 30x40 cm, vymažeme a vysypeme moukou. Na plech rozetřeme 3/4 těsta, do zbylého těsta zamícháme proseté kakao a rozlijeme na bledé těsto.
  3. Višně omyjeme, vypeckujeme a rovnoměrně rozložíme na povrch. Čokoládu posekáme na kousky a posypeme těsto. Upečeme při teplotě 180 ° C 25-30 minut nebo podle potřeby.
  4. Po vychladnutí posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem. Pokrájíme a podáváme. Je výborná! Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář