NejRecept.cz Dezerty Koláče Jemná jahodová bublanina
Jemná jahodová bublanina
Recept Jemná jahodová bublanina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   4.6.2019

Jemná jahodová bublanina

Mé jahody v zahradě jsou sice zelené, ale i na ně přijde čas. Vynikající jahodová bublanina, kterou zvládne připravit i začátečník v pečení. Autor: Mineralka

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
vejce
350 g
moučkový cukr
1 ks
vanilkový cukr
120 g
máslo (pokojové teploty)
2,5-3 dcl
mléko
400 g
polohrubá mouka
1 ks
prášek do pečiva
jahody nebo jiné ovoce
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka oddělíme, moučkový cukr a vaniklový cukr šleháme se žloutky, přidáme měkké máslo. Po vyšlehání přiléváme postupně mléko.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přes sítko prosejeme. Žloutkovou směs smícháme se sněhem a přisypeme mouku.
  3. Dobře zlehka zamícháme těsto, které vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme a na povrch dáme libovolné ovoce, v mém případě jahody.
  4. Pečeme na 180 st. asi 20-25 minut. Vychladlý posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář