NejRecept.cz Dezerty Bábovky Bábovka Mraveniště s vaječným likérem
Bábovka Mraveniště s vaječným likérem
Recept Bábovka Mraveniště s vaječným likérem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   21.5.2019

Bábovka Mraveniště s vaječným likérem

Jednoduchá, výborná bábovka ke kávičce. Zkoušela jsem tuto bábovku i bez některých surovin, které jsou nyní v popisu, ale nebylo to ono :) Doplnila jsem vaječný likér, který dodal bábovce vláčnost, doplnila jsem i meruňkovou marmeládu, která chuťově dokonale ladí s čokoládovou polevou a na závěr jsem zdobila čokoládovou rýží :) Autor: Blažena

45 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
5 ks
vejce
250 g
moučkový cukr
250 g
Hera
125 ml
vaječný likér
300 g
hladká mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
60 g
rýže čokoládová tmavá
4 PL
teplá meruňková marmeláda
200 g
tmavá čokoládová poleva
rýže čokoládová tmavá na ozdobu
rýže čokoládová bílá na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto: v nádobě vyšleháme žloutky s 200 g moučkového cukru, balíčkem vanilkového cukru a změklou Herou. Po částech přidáme vaječný likér. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny, po částech zašleháme 50 g moučkového cukru. Důkladně zamícháme do žloutkové hmoty. Mouku s práškem do pečiva smícháme, prosejeme a zamícháme do těsta spolu s tmavou čokoládovou rýží.
  2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a upečeme. Teplota 180 ° C 45-50 minut, nebo podle potřeby. Údaje jsou orientační. Povrch při pečení můžeme přikrýt alobalem. Vyzkoušíme špejlí. Po mírném vychladnutí vyjmeme z formy.
  3. Po úplném vychladnutí potřeme teplou marmeládou a polijeme rozpuštěnou tmavou čokoládovou polevou. Během tuhnutí posypeme tmavou čokoládovou rýží a ozdobíme bílou rýží.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář