NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Buchta z černého piva
Buchta z černého piva
Recept Buchta z černého piva
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   13.5.2019

Buchta z černého piva

Stále častěji se objevují na stránkách o vaření takové ty důvěrně známé retro recepty na retro moučníky. Mezi ně dozajista patří i tzv. limonádová buchta. Pamatuju si, že do ní maminka používala tu klasickou žlutou limču a byla výborná. Několikrát už jsem tuhle buchtu s úspěchem upekla i svým miláčkům. A dneska jsem měla chuť na nějakou tu rošťárnu, tak jsem si řekla, že když to funguje s limonádou, musí to fungovat i s pivem. Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
Těsto:
2 ks
celá vejce
1 hrnek
krystalu (myšleno objem 250ml)
1 hrnek
oleje
1 hrnek
černého piva (já dala Krušovice)
2 hrnky
polohrubé mouky
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
kvalitního holandského kakaa
2 sáčky
punčové polevy od Dr.Oetkera
6 lžic
mléka
40 g
čokolády na vaření
kousek
stoprocentního tuku
Postup receptu
Vytisknout
  1. V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukrem, přišleháme olej a pak už jen vařečkou vmícháme pivo a směs mouky, kakaa a prášku do pečiva. Důkladně promícháme a vlijeme na menší hluboký plech (já mám formu 32x22cm) a pečeme asi 30 minut na 170 stupňů.
  2. Necháme zcela vychladnout a poté polijeme polevou a dozdobíme rozpuštěnou čokoládou, rozmíchanou s troškou "stoprocenťáku".
  3. Poleva: Do misky vsypeme obsah obou sáčků, přidáme 6 lžic mléka a dohladka rozmícháme. Ihned nalijeme na moučník.
  4. Upozornění výrobce: Nepodmazáváme krémem ani marmeládou, poleva by neztuhla!!!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář