NejRecept.cz Maso Vepřové maso Zapékané brambory s kysaným zelím
Zapékané brambory s kysaným zelím
Recept Zapékané brambory s kysaným zelím
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   24.4.2019

Zapékané brambory s kysaným zelím

Toto je vzpomínka na mou babičku. Já jsem si recept trošku upravila, přidala jsem mleté ​​maso. Kdysi to bylo jídlo chudých - brambory měl každý, kysané zelí si naložili do sudů a slanina také nemohla chybět :)

40 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
cca 1 kg
pomletá ​​plec
cca 1 kg
brambory
7 dcl
kysané zelí
cca 150 g
slaninka
1 ks
větší cibule
4 stroužky
česneku
sůl, pepř
kmín
mletá červená paprika
olej
zakysaná smetana
Postup receptu
Vytisknout
  1. Slaninu nakrájím na kostičky. Na pánev naliju trošku oleje, přidám slaninu a trochu ji osmahnu. Přidám nakrájenou cibuli a česnek. Krátce restuji a když je to osmažené odstavím a přidám červenou mleté ​​papriku.
  2. Potom tu slaninu přidám do mletého masa, osolím, opepřím, přidám kmín a promíchám.
  3. Brambory nakrájím na plátky, dám trochu oleje na pekáč a začnu skládat. Brambory osolím, opepřím a posypu kmínem. Na brambory dám připravené maso, na maso kysané zelí a druhou polovinu brambor. Osolím, opepřím, posypu kmínem a pokapu olejem.
  4. Přikryji alobalem a peču ve vyhřáté troubě na 200 st. cca 1 hod.
  5. Vezmu alobal a ještě dopékám asi 30 min.
  6. Podávám se zakysanou smetanou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář