NejRecept.cz Dezerty Bábovky Kynutá medová bábovka
Kynutá medová bábovka
Recept Kynutá medová bábovka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   11.4.2019

Kynutá medová bábovka

Bábovku jsem zvykla péct z obyčejného piškotového těsta, ale chtěla jsem vyzkoušet něco nového a neobvyklého. Tato medová bábovka s ananasem mě oslovila ještě asi před půl rokem. Je vynikající. Doporučuji vyzkoušet každému. Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
300 g polohrubá mouka
60 g
máslo
60 g med
1 ks vejce
špetka
sůl
200 ml
mléko
1 lžička
citronová kůra
60 g
kandovaný ananas
1/2 kostky
droždí
2 lžíce rum
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kandovaný ananas nakrájíme na kostičky. Kostičky zalijeme rumem a necháme stát. Máslo dáme do menšího hrnce, přidáme med a necháme na mírném ohni rozpustit.
  2. Z droždí a teplého mléka necháme vzejít kvásek a přidáme ho k ostatním surovinám, které jsme dali do misky. Vypracujeme hladké těsto, do kterého na závěr přidáme v rumu namočený ananas. Necháme kynout asi půl hodinu.
  3. Těsto přendáme do bábovkové formy a zakryjeme utěrkou. Necháme kynout další půl hodinu.
  4. Po půl hodině kynutí vložíme bábovku do předem vyhřáté trouby. Pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.
  5. Po upečení bábovku necháme vychladnout ve formě a vrch posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Laura Koj    ·   27.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Bábovka úplně bez cukru, vcelku bez chuti. Když se na tu bábovku možná namaže marmeláda nebo povidla, tak to bude dobré. Samotné to ale moc nechutná.

NejLucka NejLucka    ·   1.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

kdo nemá rád sladké, tak si určitě přijde na své :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář