NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Věnečky s pudinkovým krémem
Věnečky s pudinkovým krémem
Recept Věnečky s pudinkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   8.4.2019

Věnečky s pudinkovým krémem

Náš tatínek má zítra svátek a já naprosto přesně vím, čím ho dozajista potěším. Věnečky jsou oblíbeným zákuskem celé naší rodiny a dneska jsem je ještě "vytunila" trochou šlehačky. A můžu se klidně vsadit o co chcete, že nezbyde ani jeden. Autor: Danula

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 ml
vody
90 g
stoprocentního tuku (dala jsem Omegu)
špetka
soli
140 g
hladké mouky
4 ks
vejce

Krém:

600 ml
mléka
2 bal.
vanilkové pudinkové prášky
6 lžic
krystalu
2 bal.
vanilkové cukry
250 g
másla

Poleva:

200 g
prosátého moučkového cukru
3 lžíce
horké vody
1 lžíce
rumu
1 lžíce
citronové šťávy
Postup receptu
Vytisknout
  1. V kastrolu svaříme vodu s tukem a se solí, do vroucí směsi vsypeme naráz všechnu mouku, plotnu ztlumíme a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na hrnec a na stěnách se netvoří jen zcela nepatrný bílý povlak (trvá to asi 5 minut). Odstavíme z plotny a za občasného promíchání necháme zchladnout.
  2. Poté vařečkou po jednom zašleháme vejce, vždy důkladně dohladka vymícháme. Hotové těsto naplníme do zdobícího cukrářského sáčku s řezanou špičkou a tlačíme na máslem vymazaný plech věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut na 200 stupňů, poté ztlumíme na 170 a pečeme ještě dalších 10 minut. Troubu předčasně neotvíráme!!! Ještě horké prokrojíme a po vychladnutí plníme krémem a potíráme polevou.
  3. Krém: Takto připravený krém je sice méně nadýchaný než ten klasický máslový, ale má jednu obrovskou výhodu... nesráží se ani nedělá pucíky. Připravuji ho den předem, aby se dobře vychladil.
  4. Z mléka, cukrů a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink a do ještě horkého zašleháme vařečkou po částech máslo. Částečně zchladlé přendáme do mísy, zakryjeme neprodyšně mikrotenem a když vše vychladne, strčíme do lednice. Druhý den vyndáme z lednice, důkladně našleháme ručním elektrickým šlehačem a můžeme použít.
  5. Já jsem dneska přidala na vrstvu krému ještě šlehačku. Používám instantní (na 200ml velmi vychlazeného mléka dávám 2 sáčky prášku), nepadá a krásně drží tvar i druhý den. 
  6. Poleva:
    Vše promícháme dohladka metličkou a připravenou polevou věnečky hned poléváme.
    Hotové věnečky uložíme do chladu alespoň na chvilku uležet.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář