NejRecept.cz Dezerty Koláče Domácí kynuté rohlíčky s povidly
Domácí kynuté rohlíčky s povidly
Recept Domácí kynuté rohlíčky s povidly
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   26.3.2019

Domácí kynuté rohlíčky s povidly

Měkkoučké domácí rohlíčky z kynutého těsta plněné povidly. Těsto je opravdu velmi jemné a i druhý den chutnají jako čerstvě upečené. Samozřejmě pokud Vám něco zůstane, u nás nezůstal ani jeden kousek. Autor: Mineralka

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
600 g
polohrubá mouka
30 g
čerstvé droždí
200 g
vepřové sádlo
200 ml
mléko
1 lžička
kr. cukr
špetka
sůl
1 ks
vejce
vajíčko na potření
moučkový cukr na posypání
povidla na plnění
Postup receptu
Vytisknout
  1. Teplé mléko smícháme s cukrem, přidáme droždí a necháme stát asi 20 minut, dokud vzejde kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout zakryté utěrkou asi hodinu.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na menší kuličky, které rozválíme a nakrájíme na trojúhelníky.
  4. Navrstvíme povidla a stočíme do rohlíčku. Ze širšího kraje k tenčímu. Ukládáme na papírem vyložený plech (nebo vymazaný tukem) a jemně zatočíme oba kraje směrem do středu.
  5. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut - sledujeme.
  6. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář