NejRecept.cz Dezerty Koláče Poctivé tvarohové buchty
Poctivé tvarohové buchty
Recept Poctivé tvarohové buchty
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   15.3.2019

Poctivé tvarohové buchty

Když jsme se minulý týden s taťkou doslova porvali o poslední tvarohový vrkoč, tiše si posteskl, že už si vůbec nepamatuje, kdy naposledy jsem upekla klasické buchty. Mám sice lepší paměť než on, ale ani já si to vlastně nepamatuju. Takže..."taťko, dneska a napiš si to do kalendáře, abychom to příště věděli". Autor: Danka

70 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 ml
vlažného mléka
1/2 kostky
čerstvého droždí
2 ks
žloutky
50 g
rozpuštěného a zchladlého sádla
480 g
hladké mouky
50 g
krystalu
1 lžička
soli
1 sáček citronové kůry s dextrózou (Finesse od Dr.Oetkera) nebo 2 lžičky sušené citronové kůry
1 lžička
vanilkové esence

Tvarohová náplň:

750 g
měkkého tvarohu (
velká hrst
rozinek
1 ks
žloutek
1/2 sáčku
vanilkového pudinkového prášku
dle chuti
rum
dle chuti
cukr
rozpuštěné sádlo na maštění buchet před i po upečení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně, rozdělíme na 12 dílů, uděláme bochánky a necháme je pod igelitem asi 10 minut odpočinout. Poté každý bochánek zvlášť roztlačíme prsty, naplníme 1 lžící náplně, důkladně spojíme a uložíme spojem dolů do pekáčku (já dala na menší plech 32x22cm), kam jsme si nalili rozpuštěné sádlo. Mašlovačkou nebo štětečkem každou buchtu pěkně ze všech stran pomažeme, aby se nám buchty k sobě při pečení neslepily.
  2. Pekáček s buchtami vložíme do velkého igelitového pytle a necháme cca 45 minut kynout, následně pečeme 30 minut na 180 stupňů. Upečené buchty ještě horké potřeme svrchu lehce sádlem, vyklopíme a necháme vychladnout.
    Sypeme moučkovým cukrem.
  3. Pozn.: Vůbec se toho sádla nelekejte, naše babičky dobře věděly, co je dobré. A tyhle buchty jsou naprosto božííí...
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář