NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Hrníčková jablečná buchta s povidly a jemnou čokoládovou polevou
Hrníčková jablečná buchta s povidly a jemnou čokoládovou polevou
Recept Hrníčková jablečná buchta s povidly a jemnou čokoládovou polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   18.2.2019

Hrníčková jablečná buchta s povidly a jemnou čokoládovou polevou

Jablka, oříšky, domácí povidla a čokoláda je nejlepší kombinace surovin při sladkém dezertu. Nepotřebujete ani váhu, postačí vám pouze klasický hrnek o objemu 250 ml a můžete se pustit do pečení. Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 hrnky
hrubá mouka
1 hrnek
polohrubá mouka
2 hrnky
kr. cukr
1 bal.
prášek do pečiva
2 PL
kakao
1/2 hrnku
mleté ​​vlašské ořechy
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
skořicový cukr
1 hrnek
mléko
1 hrnek
olej
1 hrnek
nastrouhaná jablka
3 ks
vejce
domácí povidla
čokoládová poleva (200 g čokoláda + 100 ml smetana ke šlehání)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suché suroviny smícháme v misce (hrubá mouka, polohrubá mouka, cukr, prášek do pečiva, kakao, oříšky, vanilka a skořice). V druhé misce metličkou vyšleháme vajíčka, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaná jablka, olej a mléko.
  2. Postupně k vajíčkové hmotě přidáváme suché suroviny a vymícháme vařečkou těsto, které nalijeme na vyšší plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
  3. Takto připravené těsto dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut - sledujeme.
  4. Po vychladnutí koláč potřeme povidly a polijeme čokoládou (Smetanu ohřejeme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Promícháme a poleva je hotová).
Komentáře k receptu
Roseangel    ·   27.3.2021   ·   Odpovědět   ·  

Miluju tuhle buchtu :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář