NejRecept.cz Dezerty Zákusky Jednoduchý medový krémeš
Jednoduchý medový krémeš
Recept Jednoduchý medový krémeš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   15.2.2019

Jednoduchý medový krémeš

Ne, ne, ne... nebojte se, že bych vás, natož pak svoje miláčky, ošidila o nedělní zákusek. Samozřejmě, že jsem se zase snažila na víkend vymyslet něco svátečnějšího. Už dlouho jsem ho chtěla vyzkoušet. A povedl se nad očekávání dobře... Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladké mouky
190 g
moučkového cukru
5 g
sody bicarbony (1 kávová lžička)
2 ks
žloutky
2 ks
celá vejce
90 g
tuku na pečení (dala jsem Heru)
50 g
tekutého medu

Krém:

1 l
mléka
200 g
krystalu
1 bal.
vanilkový cukr
2 ks
žloutky
120 g
pudinkového prášku (použila jsem 3 sáčky Premium Pravá vanikla od Dr.Oetkera)
250 g
změklého másla

Šlehačka:

700 ml
vychlazené smetany ke šlehání
100 g
krystalu
3 bal.
vanilkové cukry
3 bal.
ztužovače šlehačky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na dvě části a každou zvlášť vyválíme na velikost velkého mělkého plechu (42x22cm). Jednu placku přeneseme pomocí válečku na plech, vystlaný pečícím papírem a pečeme asi 8-10 minut na 160 stupňů.
  2. Upečený plát sesuneme na pracovní desku a po vychladnutí otočíme a sloupneme papír.
    Ten samý, už použitý plech vymažeme máslem , vysypeme hrubou moukou a pomocí válečku na něj přeneseme druhý plát těsta a upečeme obdobným způsobem jako první, jen poté necháme vychladnout na plechu.
  3. Vychladlý plát potřeme pudinkovo-máslovým krémem, na něj natřeme ušlehanou šlehačku a vše zakryjeme druhým plátem těsta. Lehce, ale stejnoměrně zatížíme a necháme do druhého dne v chladu rozležet.
  4. Hotové řezy sypeme moučkovým cukrem.
  5. Krém:
    Z mléka, cukrů, žloutků a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink a poté necháme zcela vychladnout. Po částech do něj zašleháme změklé máslo.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář