NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramboráky Kuřecí maso v bramboráku a salát Coleslaw
Kuřecí maso v bramboráku a salát Coleslaw
Recept Kuřecí maso v bramboráku a salát Coleslaw
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   11.2.2019

Kuřecí maso v bramboráku a salát Coleslaw

A jedna mňamka z pánve. Můj mužský prohlásil, že by zasedl k plné míse a nepřestal, dokud by to všechno nespořádal. A činil se. Autor: Danka

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Bramborák:

brambory (můžete přidat i nastrouhanou cuketu)
polohrubá mouka
sůl, mletý černý pepř
česnek
majoránka

Dále:

kuřecí stehná
sůl, mletý černý pepř
hladká mouka

Salát:

1 ks
bílé zelí (najemno nakrouhat)
1 ks
mrkev (nahrubo nastrouhat)
1/2 ks
celeru (nahrubo nastrouhat)
1 ks
cibule (najemno)
cukr
ocet
majonéza
sůl, mletý černý pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Receptík je pouze orientační, nebudu psát, jak se dělá těsto na bramborák. Prostě si každý umíchá takové, jaké je zvyklý běžně dělat, jen bude maličko řidší, aby se v něm dalo masíčko máčet. Já včera přidala svou oblíbenou cuketu (používám mladou a strouhám najemno i se slupkou).
  2. Kuřecí stehenní maso nakrájet na menší kousky, naklepat, z obou stran osolit a opepřit, obalit v hladké mouce a poté vždy postupně každý kousek protáhnout bramborákovým těstem a ihned vkládat do horké pánve a smažit z obou stran dozlatova. Je na vás, zda použijete olej nebo sádlo, já preferuju dobré sádlo, bramboráčky pak náramně voní.
  3. Jako přílohu jsem podávala salát Coleslaw.
  4. Salát: bílé zelí (najemno nakrouhat), 1 mrkev (nahrubo nastrouhat), 1/2 celeru (nahrubo nastrouhat), 1 cibule (najemno), cukr, ocet, majonéza, sůl, mletý černý pepř. Promíchat a nechat nejlépe do druhého dne uležet.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář