NejRecept.cz Dezerty Moučníky Sympatické řezy
Sympatické řezy
Recept Sympatické řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   15.10.2014

Sympatické řezy

Tradiční řezy plněné čokoládovou nádivkou. Těsto je jemné díky zakysané smetaně, kterou přidáváme na samotný konec šlehání.

Suroviny

Těsto I .:

250 g
polohrubá mouka,
70 g
máslo,
50 g
kr. cukr,
1 lžíce
kakao,
2 lžíce
zakysaná smetana,
1 ks
vejce,
1 lžička
prášek do pečiva.

Těsto II.:

4 ks
vajce,
4 lžíce
kr. cukr,
4 lžíce
polohrubá mouka.

Krém:

700 ml
mléko,
9 lžic
polohrubá mouka,
200 g
kr. cukr,
250 g
máslo,
2 ks
tmavá čokoláda,
2 lžíce
rum,
1 lžíce
vanilkový cukr.

Poleva:

100 g
tmavá čokoláda,
3 lžíce
rostlinný olej.
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčko spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáme ropustené a vychladlé máslo. Vyšleháme do pěny a přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáváme kakao a zakysanou smetanu.
  2. Připravenou hmotu si rozdělíme na 2 části a pečeme na otočeném plechu na pečení, který jsme si potřeli máslem, cca 20 minut při teplotě 180 stupňů.
  3. Připravíme si těsto II. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny a následně přidáváme mouku. Jemně lžící promícháme a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  4. Připravíme si krém. V malém množství mléka si rozmícháme mouku. Zbylé mléko dáme vařit spolu s cukrem. Když se cukr roztopí, přidáváme rozdělanou mouku v mléce. Vaříme do zhoustnutí. Hustou kaši necháme vychladnout.
  5. Po vychladnutí kaše přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Rozdělíme si směs na dvě poloviny. Do jedné přidáme rozpuštěnou čokoládu a do druhé přidáme rum a vanilkový cukr.
  6. Když máme hotové nádivky, můžeme vrstvit. Na základní, čokoládové těsto dáme bílou náplň s rumem, položíme druhý plát těsta, navrstvíme čokoládový krém a zakryjeme druhým základním, čokoládovým těstem. Samozřejmě vrstvit plnky můžeme v libovolném pořadí.
  7. Vrch polijeme rozehřátou čokoládou, do které jsme přidali 3 lžíce oleje. Necháme ztuhnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář