NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí směs s houbami a smažené bramborové krokety
Kuřecí směs s houbami a smažené bramborové krokety
Recept Kuřecí směs s houbami a smažené bramborové krokety
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   17.1.2019

Kuřecí směs s houbami a smažené bramborové krokety

Já tyhle zpropadený kulatý příšery vůůůbec nemusím, ale děcka si je přály, takže jsem se nechala ukecat. A tak jsem byla nejzlatější maminka a aby mi udělaly radost, mlaskaly, že to muselo být slyšet na hony daleko... :D :D :D Autor: Danka

15 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
4 ks
kuřecí stehenní řízky (na větší kousky)
1 ks
středně velká cibule (nadrobno)
1 ks
červená kapie (na větší kostky)
4 stroužky
česneku (na silnější plátky)
1 sáček
mražené houbové směsi (šupinatka, shitake, hlíva ústřičná)
200 ml
kuřecího vývaru
50 ml
bílého vína
1 lžička
krystalu
2 lžíce
loupaného sezamu
1 lžíce
Solamylu
sůl, mletý černý pepř
sojová omáčka
voda
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, vsypeme maso, kapii a česnek a vše zarestujeme.
  2. Pak přidáme houby, zalijeme vývarem a bílým vínem a necháme pod pokličkou pozvolna probublávat asi 15 minut.
  3. Poté vsypeme cukr a sezam, vlijeme směs Solamylu rozkvedlaného v troše studené vody, promícháme, po chvilce dosolíme a dochutíme pepřem a sojovou omáčkou.
  4. Pro oko pak ještě na talíři lehce posypu sezamem.
  5. Krokety jsou mražený polotovar z Makra, pouze doma smažené.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář