NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové masíčko prokládané sýrem a uzeným
Vepřové masíčko prokládané sýrem a uzeným
Recept Vepřové masíčko prokládané sýrem a uzeným
NejLucka NejLucka    ·   8.1.2019

Vepřové masíčko prokládané sýrem a uzeným

Vynikající maso s uzeným sýrem a uzeným masem. Pokud chystáte slavnostnější oběd, tak určitě nepřehlédněte tento recept. K tomu bramborový salát nebo hranolky. Autor: Milka

35 min
Čas přípravy
85 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

1,5 kg
karé nebo krkovičky
16 kousků
uzeného masa
16 kousků
uzený plátkový sýr
2 ks
velké cibule

Marináda:

1 ks
tekutá marináda na krkovičku
1/2 dl
olej
1 lžička
hořčice na grilování
1 lžička
oregána
1 lžička
tymiánu
4 stroužky
česneku
podle chuti
petrželka
1 lžička
drceného kmínu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na řízky, ale necháme spodní stranu masa celou. Spodek musí zůstat celý, aby se  celé maso nerozpadlo.
  2. Připravíme si marinádu smícháním všech surovin, česnek protlačíme. Marinádou potřeme celé maso, vetřeme ji i mezi plátky a necháme to přes noc v chladničce.
  3. Před pečením do zářezů vložíme plátek sýra a uzeného masa. Já jsem použila krkovičku.
  4. Nyní si připravíme pekáček, podlijeme 1 dl oleje a položíve 2 nakrájené cibule na měsíčky. Na cibuli položíme maso, podlijeme vodou nebo vývarem, zakryjeme a pečeme při 180 ° C asi 70 minut.
  5. Potom ho odkryjeme a ještě 15 minut dopékáme, aby chytilo pěknou barvu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář