NejRecept.cz Pečivo Pagáče Pagáčiky se sýrem
Pagáčiky se sýrem
Recept Pagáčiky se sýrem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   3.1.2019

Pagáčiky se sýrem

Základem dobré oslavy jsou u nás doma pagáče - bramborové, škvarkové nebo sýrové. S těstem se dobře pracuje a vůbec se nelepí. Na potření používám kachní sádlo, ale pokud nemáte, můžete klidně použít máslo nebo vepřové sádlo. Autor: Blažena

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

250 g
hladká mouka
250 g
polohrubá mouka
250 g
Hera
1/2 lžičky
prášek do pečiva
30 g
čerstvé droždí
250 ml
zakysaná smetana
1 ks
žloutek
1,5 lžičky
sůl
1 ČL
krystalový cukr
1 PL
kachní sádlo

Na potření těsta:

150 g
parmazán /eidam, ementál/
1 PL
kachní sádlo

Dále:

vajíčko na potření
kmín, sezam, strouhaný sýr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Do mísy prosejeme mouku hladkou a polohrubou, přidáme 1/2 lžičky prášku do pečiva, promícháme. Přidáme změklou heru a spolu vše smícháme. Rukou rozdrobíme droždí, přidáme zakysanou smetanu, sůl, žloutek, cukr, sádlo a spolu vypracujeme na nelepivé hladké těsto.
  2. Těsto odložíme přikryté na 12 hodin do chladničky. Potom ho rozválíme na pomoučeném vále, polovinu potřeme sádlem a posypeme silnější vrstvou nastrouhaného sýra. Přikryjeme druhou polovinou těsta, jemně přitlačíme a rozválíme. Postupujeme obyčejným překládáním tak, jak překládáme těsto na listové pagáče. Rozválíme na tloušťku 1,5 cm a vykrajujeme formičkou malé pagáčiky.
  3. Pokládáme na plech s pečícím papírem s odstupem. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, sezamem, sýrem. Teplota 200 ° C 30 minut nebo podle potřeby. Je to množství na 2 plechy. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář