NejRecept.cz Maso Králičí maso ,,Rybí,, salát z králíka
,,Rybí,, salát z králíka
Recept ,,Rybí,, salát z králíka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   1.1.2019

,,Rybí,, salát z králíka

Tak zase po čase nás přepadla chuť na tenhle falešný rybí salát. "Ferda", jak jsem si ho pracovně nazvala, byl obří králičí samec, takže ho byl plný hrnec a ve finále jsem salát míchala v zadělávácí míse. No a kde je mu konec? Já ho snad budu muset začít dělat ze pštrosa... :D Autor: Danka

15 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
1 ks
celý vykuchaný bezhlavý králík
3 ks
cibule (na tenké proužky)
3 ks
bobkové listy
10 kuliček
celého pepře
5 kuliček
nového koření
1 vrchovatá lžička
soli
0,5 l
octa
1 l
vody
1 sklenička
Moravanky
asi 2 lžičky
hořčice
majonéza a tatarská omáčka dle chuti
sůl, cukr a mletý pepř na dochucení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso uvaříme ve vodě s octem a kořením (já vařím v papiňáku asi 3/4 hodiny a pak nechám dojít) a poté necháme v chladnější místnosti odležet i s nálevem cca 8 hodin.
  2. Pak maso vyjmeme, odkostíme a necháme větší kousky, aby se při míchání úplně nerozpadlo.
  3. Přidáme cibuli, pokrájenou zeleninu, hořčici, majonézu a tatarku a dochutíme.
  4. Tuhle pochoutku lze vyčarovat i z kuřecích stehen bez kůže, ty se ale vaří o něco kratší dobu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář