NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Chlebíček s kandovanými třešněmi
Chlebíček s kandovanými třešněmi
Recept Chlebíček s kandovanými třešněmi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   15.12.2018

Chlebíček s kandovanými třešněmi

Troška barevného pečení pro dobrou náladu. A samozřejmě nejen pro dobrou náladu, ale i pro potěšení bříška. Pokud máte doma i jiný druh kandovaného ovoce, klidně použijte, nebo i oříšky, rozinky, no cokoliv. Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
Suroviny
180 g
změklého másla
180 g
moučkového cukru
5 ks
vajec
2 lžíce
rumu
100 g
kandovaného ovoce (já dala třešně)
50 g
kandované pomerančové kůry
80 g
pistácií (část z nich nasekat a odložit stranou na dozdobení)
1 sáček
citronové kůry Finesse od Dr.Oetkera
180 g
polohrubé mouky
špetka
soli
čokopoleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. V míse vyšlehat ručním elektrickým šlehačem do pěny máslo s cukrem a žloutky, přidat rum, ovoce, oříšky, citronovou kůru a mouku, střídavě s bílkovým sněhem, ušlehaným se solí.
  2. Vlít do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček (já mám velkou, rozměr dna 28x9cm, výška 8cm, upečený sahal asi do 2/3 výšky, takže lze použít na toto množství těsta i o kousek menší formu).
  3. Zakrýt alobalem a péct asi 40 minut na 160 stupňů, poté odkrýt a ještě asi 10-15 minut dopékat, ale je to pouze orientační, řiďte se zkušenostmi se svou troubou.
  4. Hotové nechat ve formě mírně zchladnout, poté vyklopit a vychladlé polít čokopolevou a posypat nahrubo sekanými pistáciemi.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář