NejRecept.cz Těstoviny Zapečené Zapečené Conchiglioni plněné mangoldem a ricottou
Zapečené Conchiglioni plněné mangoldem a ricottou
Recept Zapečené Conchiglioni plněné mangoldem a ricottou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Makronka    ·   6.11.2018

Zapečené Conchiglioni plněné mangoldem a ricottou

Conchiglioni jsou veliké těstovinové mušle. Když je krátce povaříte, změknou a lze je naplnit třeba masovým ragú nebo zeleninovými náplněmi. Kombinace různých italských chutí se přímo nabízí :) Autor: Makronka

40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
250-300 g
velké těstovinové mušle
mísa
čerstvé mangoldové listy
220 g (kelímek)
ricotta
1/2 ks
cibule
sůl
parmezán
máslo
pepř

Omáčka:

1/2 ks
cibule
1 stroužek
česnek
2 plechovky
loupaných rajčat
olivový olej
bazalka
sůl
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Omáčka: na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a rozpůlený česnek, když zrůžoví, česnek vyjmeme, vlijeme rajčata, přidáme bazalku, dochutíme a vaříme do zhoustnutí. Omáčku nalijeme do pekáče.
  2. Mangoldové listy spaříme vroucí vodou, posekáme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mangold, ochutíme česnekem, solí a pepřem a podusíme doměkka. Částečně zchladlý mangold promícháme s ricottou.
  3. Těstovinové mušle povaříme asi 10 minut v osolené vodě, pak scedíme a na utěrce necháme dnem vzhůru vykapat.
  4. Mušle naplníme mangoldovou směsí, naskládáme na omáčku do pekáče, posypeme strouhaným parmazánem a zapečeme asi 10 minut v troubě při 180°C.
  5. Mangold lze nahradit čerstvým špenátem.

Můj blog: Mlsoty

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář