NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí plátky na houbách
Hovězí plátky na houbách
Recept Hovězí plátky na houbách
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   17.10.2018

Hovězí plátky na houbách

Nedávno jsme navštívili s mým manželem a dobrým kamarádem les a ten nám poskytl krásný plný voňavý košíček těch nejlepších hub sezóny. Samozřejmě hned jsem musela vyzkoušet, zda jsou opravdu takové chutné jako voní v košíku. Připravila jsem hovězí plátky na houbách a k tomu už jen klasicky vařený brambor jako přílohu.

20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
zadního hovězího nebo roštěnky
2 ks
cibule
300 g
čerstvých hub (nebo sušených)
sůl, pepř
kmín
olej
sádlo
houbový bujon
houbové koření
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran.
  2. Podlijeme nejlépe vývarem s houbovým bujonem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou a dusíme.
  3. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být sušené, předem namočené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.
  4. Asi poté přidáme podušené houby a necháme vařit, dokud maso není měkké, Až je maso měkké vyjmeme ho. Omáčku můžeme zahustit a dochutit podle chuti.
  5. Pak maso vložíme zpátky a prohřejeme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář