NejRecept.cz Národní kuchyně Česká kuchyně Smažený knedlík ve vajíčku
Smažený knedlík ve vajíčku
Recept Smažený knedlík ve vajíčku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   11.9.2018

Smažený knedlík ve vajíčku

Taková stará dobrá klasika nikdy není špatná. Pamatujete si své prázdniny u prarodičů? Každý má vzpomínky na svou babku, která strávila hodně času v kuchyni, aby vykouzlila svým vnoučatům to nejlepší jídlo pod sluncem. Moje vzpomínky na prarodiče jsou ty nejkrásnější i co se týče jídla. Smažený knedlík samozřejmě nesměl chybět v seznamu těchto jídel. Autor: Karambola

10 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
starší knedlík
sůl, pepř
vajíčko
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Starší knedlík nakrájíme na tenčí kousky, které obalujeme ve vajíčku. Vajíčko opepříme a osolíme a pořádně vymícháme vidličkou.
  2. Smažíme na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova z obou stran.
  3. Po vysmažení ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  4. Já si pamatuji, že při podávání je babička ještě potírala domácím kečupem nebo hořčicí. K tomu čerstvá cibule nebo domácí zeleninka.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář