NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Jednoduché cuketové řezy se zakysankou
Jednoduché cuketové řezy se zakysankou
Recept Jednoduché cuketové řezy se zakysankou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   28.8.2018

Jednoduché cuketové řezy se zakysankou

A protože mě mí známí stále a neúnavně bombardují cuketovými náložemi, můžu bez obav dál čarovat na všechny možné způsoby... Dnes cuketové šílenství nasladko, s domácí jahodovou marmeládou, kterou jsem vařila ještě loni a s lahodným krémem ze zakysané smetany. Určitě vyzkoušejte, ke kávičce jako stvořený. Autor: Danka

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
Těsto:
4 ks
vejce
1 a 1/2 hrnku
krystalu
1 bal.
vanilkový cukr
3/4 hrnku
oleje
2 a 1/2 hrnku
polohrubé mouky
1 bal.
prášek do pečiva
2 hrnky
najemno nastrouhané cukety (scedit a mírně vyždímat)
1 lžička
kokosového aroma (lze vynechat)
špetka
soli
1 lžíce
moučkového cukru (do sněhu)
1 sklenička
marmelády (taková ta od Moravanky)
3 kelímky
zakysané smetany (celkem 600g)
3 bal.
vanilkové cukry
Postup receptu
Vytisknout
  1. V míse vyšleháme žloutky s krystalem a vanilkovým cukrem, přišleháme olej, pak už jen vařečkou vmícháme cuketu, aroma, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli a lžící moučkového cukru.
  2. Těsto vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného klasického velkého plechu (42x32cm) a pečeme asi 30 minut na 170 stupňů.
  3. Ještě teplou buchtu potřeme marmeládou (já dnes dala domácí jahodovou) a po vychladnutí navrch natřeme směs zakysané smetany a vanilkového cukru.
  4. Tahle buchta je výborná třeba i jen potřená čokoládovou polevou. Je rychlá a díky cuketě vydrží dlouho vláčná.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář