NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí plátky na houbách se slaninou
Hovězí plátky na houbách se slaninou
Recept Hovězí plátky na houbách se slaninou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   23.8.2018

Hovězí plátky na houbách se slaninou

Hovězí masíčko nevařím velmi často, ale někdy je opravdu vhodný čas zaměnit kuřecí nebo vepřové maso za hovězí. Krásně měkké, rozpadá se v ústech a se slaninou v omáčce s houbami je to opravdu velká dobrota. Bez zahušťování, iba s výpekem. Pokud však chcete hustší omáčku, můžete ji zahustit moukou nebo smetanou. Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
80 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
zadního hovězího nebo roštěnky
2 ks
cibule
50 g
slaniny
300 g
čerstvých hub
sůl, pepř
kmín
sádlo
houbový bujon
houbové koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na tenčí kousky, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Já jsem ještě plátky masa posypala drceným kmínem.
  2. Na sádle orestujeme cibuli se slaninou, vložíme plátky masa a z každé strany je necháme zatáhnout.
  3. Podlijeme vývarem nebo bujónem a necháme dusit zakryté asi půl hodinu. Potom vložíme houby a osolíme, přidáme znovu kmín a houbové koření a ještě dusíme do měkka.
  4. Podáváme s rýží.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář