NejRecept.cz Maso Telecí maso ,,Pomalený,, pivní gulášek z telecího masa
,,Pomalený,, pivní gulášek z telecího masa
Recept ,,Pomalený,, pivní gulášek z telecího masa
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   22.8.2018

,,Pomalený,, pivní gulášek z telecího masa

Dneska jsme si dopřáli výtečný gulášek, do zítřka se ještě pěkně rozleží a kluci budou mít super obídek... Samozřejmě, pokud zůstane, protože už vidím, jak každý slintá nad hrncem a ptá si porci. Zítra, pokud vydrží bude příloha domácí knedlík. Vypadá to náramně dobře a chutná to určitě ještě víc, to mi řekla souseda, když přišla na návštěvu, tak doufám, že to takto i bude :) Doporučuji :) Autor: Danka

20 min
Čas přípravy
270 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
Cca 1 kg
telecího masa (já použila nožinu)
3 ks
větší cibule (nadrobno)
dle potřeby
sádlo
5 stroužků
česneku (nadrobno)
1 lžíce
mleté sladké papriky (dala jsem zauzenou)
500 ml
světlého piva
2 lžíce
rajského protlaku
1 lžíce
sušené majoránky
masový vývar
sůl, mletý černý pepř
mleté chilli
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na velké kostky. Ty zprudka orestujeme na sádle (restuju po částech) a odložíme do pomalého hrnce. Ve výpeku orestujeme pěkně dohněda cibuli, zalijeme trochou vývaru a necháme chvilinku "odvařit".
  2. Vše vlijeme do hrnce k masu, přidáme česnek, rajský protlak, mletou papriku, mletý pepř, sůl a pivo, zalijeme vývarem, aby bylo maso ponořené, uzavřeme a vaříme na nižší stupeň asi 4 hodinky. Maso musí být měkké.
  3. Potom zahustíme trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě, přidáme majoránku a necháme dalších 30 minut vařit.
  4. Dochutíme mletým chilli, případně dle chuti přisolíme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář