NejRecept.cz Maso Vepřové maso Staročeský pečený rolovaný vepřový bok
Staročeský pečený rolovaný vepřový bok
Recept Staročeský pečený rolovaný vepřový bok
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   21.8.2018

Staročeský pečený rolovaný vepřový bok

Tradáááá... Menší příprava na zítřek... Jen teď řeším velký problém, kam to schovat, aby vůbec něco na zítřek zbylo. :D Obvykle se tato dobrůtka spapá na posezení, proto to musím připravovat potají, aby nikdo nevěděl, že něco tak dobrého chystám. K tomu grilovaná zelenina nebo zeleninový salát, případně bramborový salát, pokud máte rádi i bramborová kaše. No hodí se k tomu všechno, i křupavý chlebík. Autor: Danka

30 min
Čas přípravy
80 min
Čas vaření
Suroviny
Cca 1,5 kg vepřového boku bez kosti a kůže (nejlépe špička)
mletá sladká paprika, drcený kmín
drcený černý pepř, sůl
česnek (část prolisovat a několik stroužků jen rozmáčknout naplocho nožem)
cibule (nadrobno)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z masa ořízneme velké tučné části a velmi nadrobno pokrájíme.
  2. Poté plát masa z obou stran dobře osolíme, potřeme česnekem, posypeme lehce mletou paprikou, nešetříme drceným kmínem a pepřem. Pevně zarolujeme a převážeme provázkem.
  3. Vložíme do pekáče, přidáme nadrobno pokrájený tučný ořez, rozmačkané stroužky česneku a cibuli, mírně podlijeme, zakryjeme pokličkou a pečeme na 180 stupňů pěkně doměkka.
  4. Občas podle potřeby podlijeme vodou a maso během pečení pečlivě přeléváme výpekem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář