NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Domácí koblihy s malinovou pěnou
Domácí koblihy s malinovou pěnou
Recept Domácí koblihy s malinovou pěnou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   15.8.2018

Domácí koblihy s malinovou pěnou

Dnes bude opět zavařovací den. Tak hned ráno něco připravit, abychom nemuseli během zavařování odcházet k vaření. Polévka zůstala od včera (zvyknu dělat kyselé polévky právě proto, aby se s koblížkami dokonale doplnili, dnes to bude zelní) a koblihy zasytí. Zatímco se všichni vyberou z postele, už budou hotové. Autor: Milka

90 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

1 kg
polohrubé mouky
0,5 kg
hladké mouky
900 ml
mléka
6 PL
rumu
160 g
másla
6 ks
žloutků
6 kopcovitých PL
moučkového cukru
špetka
soli
2 kostky
droždí

Pěna:

4 ks
bílky
4 PL
kr. cukr
1 PL povidla nebo 2,5 dl kompotu nebo ovoce /maliny, jahody, .../
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uděláme si kvásek, ostatní suroviny kromě másla smícháme, přidáme kvásek a nakonec máslo. Vypracujeme těsto a necháme asi 1 hodinu kynout.
  2. Vyválíme na tloušťku 1 cm a kulatou formičkou vykrajujeme koblihy a necháme podkynout. Když se koblihy nadzvedli, pohárkem uděláme důlek.
  3. Pečeme v horkém oleji, nejprve "děravou" stranou dolů, potom obrátíme.
  4. Hotové obalíme v cukru, dáme povidla nebo pěnu. 4 bílky a 4 PL kr. cukru vyšleháme, přidáme 1 PL povidel nebo 2,5 dl kompotu nebo ovoce /maliny, jahody ... / a došleháme...
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář