NejRecept.cz Dezerty Koláče Malinové kynuté koláčky s drobenkou
Malinové kynuté koláčky s drobenkou
Recept Malinové kynuté koláčky s drobenkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   30.7.2018

Malinové kynuté koláčky s drobenkou

Tak dneska pro změnu kulaté a kynuté... A dokonce mě stihlo sluníčko, potvora jedna, při sběru malin i pěkně "připálit". :D Drobenka nemusí být, ale my to doma máme rádi i s křupavou drobenkou, do které přidávám i prášek do pečiva. Mám vyzkoušeno, že s ním je drobenka mnohem křehčí než bez něj :) Autor: Danka

90 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

250 g
hladké mouky
50 g
polohrubé mouky
25 g
moučkového cukru
1/2 lžičky
soli
1/2 kostky
čerstvého droždí
150 ml
vlažného mléka
80 ml
oleje
1 ks
žloutek
vejce na potření
čerstvé maliny nebo jiné ovoce dle libosti

Drobenka:

4 lžíce
moučkového cukru
4 lžíce
polohrubé mouky
30 g
změklého másla
1 lžička
prášku do pečiva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně, rozdělíme na 12 dílů a necháme 10 minut odpočívat pod igelitem.
  2. Poté každý díl jednotlivě roztlačíme dlaní, uložíme na plech s pečícím papírem, do středu vložíme ovoce, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, celé posypeme drobenkou a necháme pod igelitem asi 30 minut kynout.
  3. Pečeme zhruba 30 minut na 170 stupňů.
  4. Ještě horké je zastříknu rumem, aby pěkně voněly. Příprava receptu Malinové kynuté koláčky s drobenkou, krok 1:-)
  5. Drobenka: 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 30 g změklého másla, 1 lžička prášku do pečiva (nemusí být, ale drobenka je s jeho použitím křehčí). Vše jen v misce důkladně "užmouláme".
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář