NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Mrkvový dort Medvídkový mrkvový dort Pedro
Medvídkový mrkvový dort Pedro
Recept Medvídkový mrkvový dort Pedro
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Anna_Anicka    ·   21.7.2018

Medvídkový mrkvový dort Pedro

Dá se péct i zdravěji. Mrvkové těsto je zaručeně nejlepší těsto, jaké jsem dělala, co se týče zeleninového složení. Zkoušela jsem už i s cuketou, s okurkou, s dýní, ale nakonec jsem se stále vrátila k mrkvi. Těsto je měkké, šťavnaté a nadýchané. S krémem ze smetanového sýra a s jemnou chutí po javorovém sirupu je to neodolatelná pochoutka. Autor: Anna

90 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus:

240 g
polohrubé mouky
7 ks
mrkví
3 ks
vejce
180 g
třtinového cukru
1 lžička
javorového sirupu
200 ml
oleje
1,5 lžičky
kypřící sody
1,5 lžičky
prášku do pečiva
špetka
soli
1 lžička
skořice

Krém:

600 g
smetanového sýru (typ lučina)
150 g
cukru moučka
120 g
másla
3 druhy
potravinářského barviva
1 lžička
javorového sirupu
trocha
citronové šťávy

Ozdoba:

2 balení
medvídci Pedro Tutti Frutti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Těsto nalijte do vymazané dortové formy o průměru 18 cm a pečte přibližně hodinu na 180°C.
  2. Během pečení korpusu dohladka vyšlehejte změklé máslo s cukrem, sirupem a lučinou. Přidejte dle chuti citronovou šťávu. Krém poté rozdělte do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dejte stranou - použijete ji pak k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.
  3. Po upečení nechte korpus vychladnout, pak ho třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort potřete ze všech stran neobarveným krémem. Nakonec ho celý ozdobte medvídky Pedro Tutti Frutti podle své fantazie a nechte vychladit v lednici aspoň 3-4 hodiny.  Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Katja13    ·   9.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

pardon, omylem jsem dala nedoporučuji

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář