NejRecept.cz Dezerty Koláče Višňový kynutý koláč s drobenkou
Višňový kynutý koláč s drobenkou
Recept Višňový kynutý koláč s drobenkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   26.6.2018

Višňový kynutý koláč s drobenkou

Višně nám už v zahradě pomalu dozrávají, tak jsem se pustila do nejoblíbenějšího koláčku mého manžela. A rovnou z kila mouky, aby toho nebylo málo. Těsto kyne až na plechu, takže nemusíte čekat, až vykyne v misce, pak na plechu. Zjednodušená a zrychlená práce. Těsto je jemné, dobře se s ním pracuje a po upečení je krásně jemné i druhý den. Autor: Marta

Suroviny

Těsto:

1 kg
polohrubá mouka
2 ks
droždí
3 ks
vajíčka
3 lžíce
kr. cukr
1/2 l
mléka
2 dcl
olej
1 ks
prášek do pečiva

Dále:

300 g
hrubá mouka
300 g
krystalový cukr
3 bal.
vanilka
300 g
rozpuštěné máslo
višně
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vše dám do misky, vypracuji hladké těsto a rozdělím na 4 -5 bochníků. Rozválíme a dám na vymazaný plech. Na vrch poklademe vypeckované višně a nechám kynout na plechu asi 45 min.
  2. Potom posypu drobenkou a dám péct. Peču na 180 stupňů asi půl hodinu.
  3. Kyne až na plechu.
  4. Drobenka:
    100 g hrubá mouka, 100 g krystalový cukr, 1 vanilka a 100 g rozpuštěné máslo. Ta drobenkou stačí na jeden plech, takže si upravte dávku.
  5. Z toho množství těsta jsem udělala na tři plechy višňového koláče s drobenkou a ještě jsem udělala i šátečky, které jsem už však nesfotila.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář