NejRecept.cz Zavařeniny Džemy a marmelády Rybízová Domácí rybízový džem do punčového řezu
Domácí rybízový džem do punčového řezu
Recept Domácí rybízový džem do punčového řezu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   9.6.2017

Domácí rybízový džem do punčového řezu

Rybíz mám v zahradě, tak džem či povidla vařím každý rok. Mám ho v zásobě do další sklizně. Nic není lepší, než v zimě vytáhnout z komory své zpracované domácí ovoce. Do koláčů, pouze na chlebíček nebo do omáček. Ano, dělávám i omáčku z rybízu. Je tak fantastická, že příští rok přemýšlím, že rozšířím v zahradě rybíz, aby bylo více úrody. Autor: Blažena

Suroviny
2 kg
rybíz čerstvé
1 kg
Extra želírovací cukr
2 ČL
kyselina citronová
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rybíz i se stopkami omyjeme a zbavíme nečistot. Potom uvaříme v hrnci asi 15 minut, dokud nejsou měkké. Propasírujeme je přes husté sítko. Šťávu vlijeme do hrnce a přidáme želírovací cukr.
  2. Vaříme za stálého míchání ještě 10 minut. Případnou pěnu odebereme. Provedeme želírovací zkoušku. Pokud není džem dost hustý přidáme 2-3 lžičky kyseliny citrónové.
  3. Džem nalijeme do čistých nahřátých sklenic a uzavřeme víčkem. Otočíme na 5 minut vzhůru víčkem. Odložíme do deky až do vychladnutí. Vyšli mi 4 sklenice 300 ml.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář