NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Kynuté koblížky z bramborového těsta
Kynuté koblížky z bramborového těsta
Recept Kynuté koblížky z bramborového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   25.5.2018

Kynuté koblížky z bramborového těsta

Klasika je klasika. Pokud koblihy, tak u nás doma jedině z bramborového kynutého těsta. Brambory uvaříme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme je k mouce, kvásku a k ostatním surovinám. Jsou křehké, jemné a během smažení nepijí olej z pánve, takže v konečném důsledku nejsou vůbec mastné jako klasické kynuté. Určitě vyzkoušejte, nemáte co ztratit. Autor: Marta

Suroviny
500 g
hladká mouka
1 ks
vajíčko
1 ks
žloutek
200 ml
mléko
20 g
droždí
160 g
uvařené brambory ve slupce
1 lžíce
moučkový cukr
1/2 ČL
sůl
2 lžíce
rozpuštěné máslo
50 ml
rum
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do misky dáme mouku, sůl, nastrouhané vychladlé brambory, vajíčko, žloutek a rozpuštěné máslo a rum.
  2. Do vlažného mléka dáme cukr a droždí. Vypracujeme těsto. Na pomoučený vál dáme těsto a rozválíme ho asi na tloušťku 1 cm a za pomoci pohárku vykrojíme kolečka.
  3. Vykrájané necháme na desce vykynout asi 1 hodinu.
  4. V hlubší pánvi zahřejeme olej. Vykynuté koblihy vrchní stranou hodíme do oleje a přikryjeme. Na chvilku odkryjeme, otočíme a už nepřikrýváme.
  5. Usmažené vybereme na tác s papírovým ubrouskem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář