NejRecept.cz Těstoviny Špagety Boloňské Boloňské špagety (6 porcí)
Boloňské špagety (6 porcí)
Recept Boloňské špagety (6 porcí)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Pythonissa Pythonissa    ·   27.4.2018

Boloňské špagety (6 porcí)

Nebíčko v tlamičce. Pouze těmito slovy lze popsat můj sobotní oběd. Snědlo se to asi za půl hodinku. Miluji jednoduchá jídla. Samozřejmě ne špagety s kečupem, ale klasickou boloňskou omáčku z čerstvých rajčat, mrkve a z česneku. Základ samozřejmě tvoří cibule a kvalitní mleté hovězí masíčko. Autor: Pythonissa

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
mletého hovězího masa
2 ks
větší cibule, nakrájené nadrobno
2-3 stroužky
česneku, prolisované
dle potřeby
olej na smažení
240 g
nadrobno nakrájených rajčat
2 ks
velké mrkve, nadrobno nakrájené
500 g
těstovin (špagety)
50 g
nastrouhaného parmazánu
oregano
sůl
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Usmažíme cibuli do sklovata, přidáme mleté hovězí maso a smažíme do zlatova.
  2. Následně dodáme nakrájená rajčata, mrkev, koření a na malém ohni dusíme pod pokličkou cca 30-45 minut.
  3. Ke konci dušení přídáme prolisovaný česnek a necháme projít varem.
  4. Mezi tím si ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety.
  5. Teď už jenom naložit těstoviny na talíř, zalít omáčkou a samozřejmě nezapomenout na vrchovatou čepičku ze strouhaného parmazánu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář