NejRecept.cz Dezerty Moučníky Lehounké piškotové řezy s broskvemi
Lehounké piškotové řezy s broskvemi
Recept Lehounké piškotové řezy s broskvemi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   26.2.2018

Lehounké piškotové řezy s broskvemi

V originálním receptu bylo uvedeno jiné ovoce a to konkrétně konzervované mandarinky, ale pro mě osobně jsou mnohem lepší naše meruňky. Přece používejme suroviny, které jsou nám známé a víme si je vypěstovat i doma. Samozřejmě někdy chceme vyzkoušet něco nového, tak sáhneme po exotice a někdy to našim chuťovým pohárkům i lahodí. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na těsto:

4 ks
vejce
4 lžíce
vlažné vody
150 g
moučkového cukru
1 balíček
vanilkového cukru
90 g
polohrubé mouky
90 g
solamylu
1 bal.
kypřicí prášek do pečiva

Na náplň:

230 g
kompotované broskve
500 g
polotučného tvarohu
150 g
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
citronová kůra z 1/2 ( nejlépe chemicky neošetřeného)
2 lžíce
citronové šťávy
250 g
smetana ke šlehání
250 g
(40%) zakysaná smetana
1 balíček
želatinového ztužovače za sudena ( Dr. Oetker )
100 ml
kompotové šťávy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasicky vyšleháme těsto - vajíčka s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu a už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou se solamylem a kypřícím práškem.
  2. Připravené těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili papírem a upečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 20 minut. Potom překrojíme na polovinu.
  3. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a citr. šťávu a kůru utřeme do jednotné hmoty. Šlehačku vyšleháme do tuha v druhé misce. Zlehka ji přimícháme k tvarohové hmotě, přidáme i okapané ovoce. Promícháme.
  4. Šťávu, kterou jsme slily z ovoce nevylévejte, v ní připravíme ztužovač - řídíme se pokyny na obalu. Přidáme do krému, promícháme a můžeme navrstvit na jednu část těsta. Přikryjeme druhou částí a je hotovo.
  5. Do lednice na minimálně hodinku, aby to zatuhlo a podáváme.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář