NejRecept.cz Luštěniny Fazole Fazole v leču
Fazole v leču
Recept Fazole v leču
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   19.1.2018

Fazole v leču

Pokud jste to ještě nedělali, je to velká chyba. I když se to zdá, že je to jídlo chudých, věřte, že budete s výsledkem maximálně spokojeni, tak jako jsem byla já. K tomu jen domácí chlebíček (já osobně jsem v poslední době propadla mánii kváskového chleba) a rychlá večeře je na světě. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1 ks
větší cibule
2 ks
zelené papriky
6 ks
pevných keříčkových rajčat
1 ks
mladá cuketa
3 stroužky
česneku
2 ks
špekáčky
1 plechovka
Bretaňských fazolí nebo jiných s tomatovou omáčkou
1 lžíce
rajského protlaku
1 lžíce
chilli omáčky
1 lžíce
červeného vinného octa
1 lžíce
sádla nebo oleje
sůl, pepř a cukr dle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve větší pánvi rozpálíme tuk. Přidáme na céčka pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme na půlkolečka pokrájené špekáčky a osmahneme.
  2. Pak přihodíme na proužky pokrájenou papriku a cuketu na půlkolečka.
  3. Přidáme nasekaný česnek a necháme ho rozvonět. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny a dáme do pánve.
  4. Přidáme protlak, sůl, pepř a cukr a zarestujeme. Přidáme ocet a necháme jej odpařit. Nalejeme omáčku z fazolí a je-li potřeba, i trochu vody. Dusíme chvilku cca 10 minut, aby byla zelenina na skus.
  5. Úplně na závěr přidáme fazole, chilli omáčku a podle potřeby dosladíme a dosolíme.
  6. Podáváme s čerstvým pečivem.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář