NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Likérové keksy se srdíčkem
Likérové keksy se srdíčkem
Recept Likérové keksy se srdíčkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   7.12.2017

Likérové keksy se srdíčkem

Pokud máte rádi chuť vaječného koňaku, vyzkoušejte tyto sušenky. Na plnění jsem použila krémovou náplň od Dr. Oetkera, přidala jsem ještě máslo, aby byla opravdu krémová a koláčky byly vynikající. Chutnají mi více pokud postojí 3-5 dní, tehdy opravdu změknou, nasáknou vlhkost z krému, a na jazyku se doslova rozplývají. Autor: Triniti

Suroviny

Těsto:

400 g
hladké mouky
100 g
moučkového cukru
1 lžička
prášku do pečiva
2 sáčky
vanilinového cukru
2 PL
vaječného likéru
200 g
měkkého másla nebo hery
2 ks
žloutky

Náplň:

1 bal.
krémová náplň Dr. Oetker s příchutí vaječného koňaku
200 ml
studeného mléka
3 PL
moučkového cukru
125 g
změklého másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si všechny suroviny na těsto. Všechny sypké suroviny smícháme a postupně přidáváme likér, změklé máslo a žloutky. Vypracujeme těsto, se kterým můžeme ihned pracovat.
  2. Vyválíme na tenký plát, ze kterého pomocí obdélníkové ozdobné formičky vykrojíme kousky, poklademe je na plech na pečení, který jsme vyložili papírem a ve středu každého druhého obdélníku vykrojíme srdíčko.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 minut, ale sledujte si čas, každá trouba peče jinak, tak aby vám neshořeli.
  4. Krémovou náplň připravíme v mléce s cukrem - klasický návod na obalu a následně ji přidáváme do vyšlehaného másla. Krémem naplníme sušenky a podáváme.

Zdroj: mamincinyrecepty

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář